Podněcuješ k nenávisti? Jsi podvratný živel a patříš do vězení

To neříkám já, ale §356 za podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Kdyby takový zákon platil za komančů, to by se to panečku zavíralo a umlčovalo.

Rudý zákon §356 od základu zabíjí svobodu projevu

Zase jsem narazil na borce, který si naběhl na dobrotivé vidle rudého zákona a není rozhodně první ani poslední.

Za celou dobu, co tenhle rudý zákon existuje, slouží jenom k tomu, aby likvidoval nepohodlné názorové oponenty. Zavírat lidi za to, že nahlas říkají své názory, protože někomu se zdá jejich projev nenávistný, to přeci nemá s demokratickými principy nic společného. Místo aby lidé byli ze zákona chráněni, tak jsou ze zákona trestáni.

Jsem demokrat a unesu jakýkoliv názor, ale abych někoho za jeho názor soudil? Tak to jsme tu už jednou měli a máme to tady zas.

Možná to do našeho trestního zákoníku vpašovali bývalí komunisté, nevím, ale potřeba eliminovat podvratné živly přežívá dál.

Nenávist lidu zabila i komunisty

Ono to s šířením té nenávisti není jen tak. Komunisti by mohli vyprávět. Jestli totiž něco dokáže změnit režim, tak to není žádná pravda a láska, ale nenávist k režimu. Takže tzv "demokrati" co se ujali moci si asi řekli, že nenávist pro jistotu zakážou zákonem. Jinak to není možné.

Jenže když někdo zákonem zakazuje lidem nenávidět, tak už z logiky věci nemůže hájit svobodu a demokracii. Stejně jako láska i nenávist patří ke svobodnému projevu. A ona svoboda projevu není jenom jeden z pilířů demokracie, to je sama podstata demokracie.

Může být zakázané všechno, ale jakmile někdo zakáže lidem vyjadřovat svobodně své názory, je s celou demokracií amen. Tohle by si mocipáni měli uvědomit, protože hněv lidu by je mohl jednoho dne opravdu zabít. Přesně tak jak si nepřejí aby dopadlo, tak přesně tak to jednou dopadne. Ono to všechno jde zakazovat jen do určité míry, ale jednoho dne pohár přeteče a budeme tu mít revoluci a ani se nenadějeme.

Tyhle typy zákazů světu nikdy nic dobrého nepřinesly. Proto říkám včas, zabijte rudý zákon!

Teď když jsem vyhlásil válku rudému zákonu, doufám, že to nebudu muset zase vysvětlovat na policii :-)))

Autor: Tomas Trojan | středa 14.3.2018 12:30 | karma článku: 38,66 | přečteno: 1646x