Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta agrese není zase tak daleko od nás a mně osobně skrytá manipulace velmi vadí a nemá právo se zaštiťovat svobodou slova. Pokud se tito manipulátoři odkryjí a zveřejní své majitele a financiéry, tak budu také hájit právo na jejich činnost. Ale nechat je bez omezení působit na lid neznalý v této nejisté situaci nepovažuji za šťastné a rozumné. Proto s vámi nesouhlasím. A buďte rád, že k nám "válka dorazila" jen v této velmi pokojné formě. Protože možnost její přímé "návštěvy" není z říše divokých snů.

2 0
možnosti
Foto

Svoboda projevu je mýtus, musíme si zvykat.

4 0
možnosti
Foto

Bohužel je a ti co nejvíc kritizují jiné státy, za porušování svobody slova, by rádi tuto svobodu omezovali zde.

3 0
možnosti
Foto

Co si teď počnou ti diskutující, kteří se zrovna těmito weby tak rádi ohánějí v diskusích, když jiné argumenty nemají?

2 0
možnosti
HH

Jen vám madam Moudrá připomenu jedno lidové moudro, " na každém šprochu, pravdy trochu".

3 0
možnosti
LV

Zajímavé je, že nejvíc naříkají ti, kteří se netají tím, že by nejraději zrušili ČT a ČRo.

3 0
možnosti
VR

Z tohoto chlapa se mi pravidelně zvedá kufr....Rv

1 1
možnosti
Foto

Lež není názor. Notabene lež placená Ruskem, které nás samo označilo za nepřítele. Víc netřeba dodávat.

11 3
možnosti
Foto

Účel prostředky nesvětí a svoboda slova je důležitější, než vaše přesvědčení, že jsou tam jen lži.

12 1
možnosti
Foto

My to Rusko snad jeste v necem predzeneme .... Lidi delaji zbytecne potize s pandemickym zakonem a vakcinami,s migraci, s tim,ze USA neni treba tak dokonale,co se tyka Ukrajiny... Takze ve jmenu demokracie zavadime totalitni praktiky. A propaganda v CT jede zase 24 hodin... Vojaky uz tu mame,zivotni uroven klesne. Vitej,roku 1980!!!!! Holt nekam patrit musime,to se neda nic delat. Za chvilku se budou nasi politici libat s Leyenovou a Bidenem pekne po breznevovsku a my budeme mavat.

7 8
možnosti
Foto

Čím budete mávat Vy, ovšem lze tušit. Rv

5 2
možnosti
Foto

?Válka k nám nedorazila. Naštěstí. Pokud by tak tomu opravdu bylo, měli bychom VŠICHNI(!) zcela jiné starosti. Tedy, pokud bychom byli ještě naživu. A co se dnes týká jakýchsi webů, někdy mám dojem, že jejich největšími konzumenty a znalci jsou ti, kteří se na ně odvolávají v tom smyslu, že jsou zdrojem ,,EE" info. Mně takové zdroje nezajímají, neb přístupnost zdrojů s poměrně dobrými info je veliký., a nejen na netu. Ono není na škodu občas přepnout i na zahr. TV, a tak si udělat trošku jasno. Občas ,,juknu" i na TA3, ORF, či F24 (v AJ), atp. ,,Komentátorská" i ,,politologická" ptypede lze snadno rozpoznat. Všude!;-)

2 0
možnosti
JL

Z mého hlediska žádná tragédie. Prvnizpravy, jak jsem sledoval titulky, psaly jen o Rusku, Protiproud podle mě psychotické médium. Takže pro určité procento či promile obyvatel asi průšvih, těm ostatní je to srdečně jedno - 87% lidí podle průzkumu je proti Putinově vpádu na Ukrajinu. Asi 8% je pro - to jsou komunisti a fašouni.

1 1
možnosti
OJ

Nevim jestli mě to budete věřit, ale ani jedno z těch médií jsem minimálně tak dva roky nenavštívil. Ale vadí mi to. Ne proto že bych přišel o nenahraditelný zdroj informací, ale proto, že se nějaká parta cítí být oprávněná někde od stolu rozhodnout, které že názory nesmí zaznít a které ano. Přesto že ústava jasně říká, že cenzura je nemyslitelná.

Argument že médium lže neobstojí. Pokud by obstál, pak by byla cenzura vždy ospravedlnitelná, protože přesně tímhle argumentem vždy cenzoři operovali.

No nic no, to je jako se zlodějema a policajtama. Na každé opatření lidi vymyslí protiopatření. Co si lidé budou chtít sdělit to si sdělí, tak či onak.

9 2
možnosti
OJ

V podstatě v kontextu Ukrajinského konfliktu moc nechápu ani ten termín "dezinformace". Přece na těch bloklých webech nejsou nějaké jiné výklady průběhu konfliktu, ani tam nejsou nějaká falešná videa, která by třeba očerňovala Ukrajinskou armádu. Pouze tam zní jiný NÁZOR na konflikt.

Názor je názor, to není informace ve smyslu pravda / lež.

Takže bloknutím těchto webů se nebojuje proti dezinformaci, ale bojuje se proti názoru. Ale co občana české republiky zavazuje "fandit" jedné straně konfliktu dvou cizích zemí, z nichž ani s jednou nejsme v žádném spojeneckém svazku? Proč by si nemohl člověk na webu svobodně psát a říkat například svůj názor, že nechce Ukrajinu v NATO? Český občan přece není občanem Ukrajiny, ani Ruska, .. není tedy vázán loajalitou ani k jedné z těch zemí. A přece vláda svým konáním takovou loajalitu, v podstatě protiprávně, vynucuje.

Ovšem, co si od bloknutí těchto webů slibuje, opravdu netuším. Jak dopadne konflikt na Ukrajině se určitě nerozhoduje v České republice, názor českých občanů je naprosto irelevantní, ti co nesouzní s tím narativem o nevinné Ukrajině názor nezmění, budou si ho myslet i říkat dál úplně stejně, a bude to mít nulový dopad na cokoli, stejně jako kdyby ony weby byly v provozu.

Jde tedy jen o prázdné gesto, virtue signaling a ti co tleskají protože to momentálně konvenuje s jejich názorem by si měli uvědomit (ale neuvědomí), že příště se blokne názor ("dezinformace"), který budou třeba zastávat zase oni.

Je to lákavé umlčet odpůrce, jen si musíte být jisti, že tím odpůrcem nikdy nebudete vy.

11 2
možnosti
KT

Přesně! Ty weby byly zdrojem čisté pravdy!

Stop cenzuře!!!

4 5
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2415x
Sděluji světu své postřehy, protože můžu.

Seznam rubrik