Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Praktikuju taktiku:

Precist jmeno autora, pak diskusi a rozhodnout zda take cist clanek. Zde se mi to opet vyplatilo.

2 1
možnosti
Foto

Nejvíc mě na článku zaujal posledné příspěvek, kde se píše...Pobyt ve Středověkém hotelu Dětenice s dobovým programem :-)

2 0
možnosti
JL

Přestože mám ke Klausovic rodině ambivalentní vztah, dnes Právo - článek Klause ml. na téma Armáda ČR v Afgfhánistánu přesně vyjadřuje můj pohled na věc: armáda by měla především být tak silná a efektivní, aby ubránila vlastní území, když už posílají politici vojáky na mise někam do Asie, kde zatím žádná světová velmoc neuspěla, budiž, ale jaký to má smysl? Pro USA to smysl má, oni totiž neustále trénují své vojáky a zbraně testují ve válkách po celém světě od roku 1945. Armáda ČR je tam však jako nebojová část, jiné země, bohatší a vojensky daleko silnějšínež ČR se odtud stáhly - například Kanada nebo Turecko,

2 1
možnosti
JL

Už skoro sedmnáct let trvá americké vojenské angažmá v Afghánistánu, konec války s Talibanem však zůstává v nedohlednu. Washington proto nyní zvolil novou strategii: soustředil se na obranu velkých měst a s islamistickým hnutím začal vyjednávat.

Idnes, 13..

1 0
možnosti
DS

antikarma. Pletete si dojmy s pojmy. Mít vlastní názor je jedna věc, ovšem dehonestovat něčí oběť a zármutek druhá.

9 5
možnosti
Foto

To se pletete, mě je líto každého života, který byl v téhle nesmyslné válce zmařen. Obzvláště žen a dětí v afgánských školách, které bombardovali americké vrtulníky. Nebyli to žádní vojáci ani teroristé, jen lidé, na které si nikdo nevzpomene.

3 6
možnosti
Foto

Velmi příhodný článek, karma R^

2 7
možnosti
Foto

J88a87n 63Š38i73k

13. 8. 2018 7:40

Z Vašich postřehů je mi nevolno. Nesouhlasím. Ovšem Vy za velmi vtipný článek sklidíte ohromný úspěch ve vysoké čtenosti a karmě. Gratuluji

11 4
možnosti
VV

Presne tak, ucet za elektrinu v jedne vile v ulici pod kastany bude zase trochu vyssi.

0 0
možnosti
Foto

Ti vojáci tam pomáhají budovat nemocnice, školy, silnice a další infrastrukturu. Podobně Rusové u nás pomáhali stavět kasárna, vojenská letiště, sklady munice a další potřebnou infrastrukturu. Brání masové emigraci k nám, stejně jako se Rusové zasloužili u nás o zadrátované hranice abychom k nim nemohli zdrhat. Školí tam místní bezpečnostní složky, stejně jako Rusové u nás školili své StB nohsledy. Takže samozřejmě máte pravdu, je to vlastně úplně stejné.

22 4
možnosti
Foto

S těma školama je to taky zajímavé. Afghánské vrtulníky Black Hawk bombardovali letos v dubnu náboženskou školu v Dašti Arči. Přeživší Abdul Chálil to pro AFP komentoval celkem živě. „Sám jsem napočítal 35 těl,“ řekl pak v nemocnici Abdul Chálil, který pomáhal zraněným. „Dorazil jsem na místo hned po náletech. Vypadalo to tam jako v řeznictví. Všechno bylo pokryté krví, na zemi ležely kusy těl, hlavy, údy i další části,” vylíčil.

Člověk si tak říká, kde asi udělali ti vaši američtí instruktoři chybu narozdíl od těch sovětských? Kdo ví, třeba afgánským kolaborantům platí jenom za špinavou práci. Náboženské školy musí být nahrazeny našimi multikuturními, ať se to Afgáncům líbí nebo ne. Máme přeci své hrdiny, kteří za peníze se zaváděním světového míru rádi pomůžou. Jsem rád, že jste mi to pane Flaško tak krásně vysvětlil. S vámi by se to okupovalo jedna dvě.

6 11
možnosti
PK

Díky za blog,je to opačný pohled, než asi má většinová společnost. Na druhou stranu bych byl rád, kdyby někdo pregnantně vysvětlil proč tam vlastně jsme.

6 5
možnosti

Sice tady po r.1989 někdo tvrdil, že do žádného vojenského paktu už nikdy nevstoupíme, ale nyní jsme součástí NATO, takže se snažíme dostát svým závazkům, nebo se o to alespoň snažíme, tedy přesněji armáda ČR a politici, lidem je myslím si nějaký Afganistán celkem buřt, mají svých problémů dost...

2 2
možnosti
AM

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS