Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ujasněte si pojmy. Podivín je člověk, který se odlišuje od většiny společnosti, ale názor blogera rezonuje s názory lidí širokého okolí.

Hláška, že pravda začíná tam, kde končí signál ČT, už je všeobecným pojmem.:-P

0 0
možnosti

Jestli má být TV nezávislá, tak nemůže být přímo podřízená lidem, kteří se co 4 roky obměňují u koryta, kteroužto činnost vždy zahajují masovými čistkami předchozích zaměstnanců a dosazováním svých oddaných kamarádíčků na jejich místa.

0 0
možnosti
Foto

Osobně považuji každou komerční televizi za více "demokratickou" než je ČT... ČT je v podstatě podržtaškou politického aparátu na jehož strucích je závislá (kdokoli, kdo bude ohrožovat jejich penězovod bude vždy označen za extrémistu, kontroverzního atd.). Oproti tomu komerční televize budou vždy hlásat tu pravdu, kterou si v rámci nějakého pořadu někdo zaplatí, nebo tu pravdu, kterou považuje za správnou majitel... Je tu ale jedno velké ALE... komerční subjekt musí generovat zisk a pokud bude očividně tendenční, přijde o diváky a tím i příjmy... Toho se kostlivci z ČT obávat rozhodně nemusí a tak i kdyby si 99,9% populace myslela, že Kalousek je zloděj, budou na ČT vždy tvrdit opak :-P

2 0
možnosti

Naopak, čím tendenčnější médium bude, tím bude mít větší zisky. Lidé milují "zpravodajství", které jejich předsudky vydává za zdravý rozum, jejich nenávist za vlastenectví a jejich hlad po senzacích za snahu porozumět světu.

1 0
možnosti

J11i89ř31í 25V97l37a51c42h

17. 3. 2018 12:23

K tomu konci poznamenám, že na Déčku už dávno politická propaganda v malé míře probíhá.

1 0
možnosti

Kdo jiný, než veřejně známé osobnosti, by se měl vyjadřovat k politické situaci ? V listopadu 1989 to nikomu (kromě bolševiků) nevadilo. A nevadilo by to nejspíš ani teď, kdyby umělci vystoupili na podporu Zemana. :-P

2 13
možnosti

Demokracie = vláda lidu

Politika = věc obecná (od polis = obec)

Republika = věc veřejná

Ze samé definice pojmů má právo se vyjadřovat k těmhle věcem naprosto každý. ať je jak chce exponovaný nebo ne. Upírat tohle někomu protože není volený je jenom hloupé nepochopení základů demokracie :-)

5 0
možnosti

Doufám, že vás nekleplo, zdejší fórum by možná přišlo o další osvěžující kravinu rodící se ve vaší hlavě.

Možná by jste se rád vyrovnal umělcům na pódiu se soškami, jen to každodenní referendum divácké obce vám nepřeje jako jim. Oni jdou každý den se svým umem, svou osobností a svou kůží na trh a divácká přízeň je skutečně nezávislé referendum. Není to jako udělat jednou za čtyři roky mediální masáž. Umělci spolu se studenty mají jistou empatii a cit pro osudové okamžiky, což se mnohokrát prokázalo. Oni ze svých postojů nemají nic, jen je to může poškodit, to nepochopí závistivci, totalitní vůdci a jejich přisluhovači. Nejde jim na rozum, proč to někdo dělá a vymýšlí teorie, co za tím je, kolik jim kdo platí a zejména jak jim to zakázat.

Občas se najde takový úkaz jako jste vy, který otočí vše na hlavu, jen aby si nepoškodil zvrácené vidění světa a dokonce to veřejně vyvěsí. Jen tak dál, jestli někdo váhal, tak po přečtení vašeho podání už ví.

3 22
možnosti

Což takhle místo osočování autora zodpovědět jeho otázku, co je demokratického na věčné Veřejnoprávní televizi, vysílající své pravdy za peníze daňových poplatníků - ať se jim to líbí nebo ne? Mne by to také zajímalo.

24 0
možnosti
Foto

Díval jste se někdy na pořady pro děti. Tolik politiky tam nebylo ani za komoušů. Vnukům už to raději nepouštím a politické školení provádím sám.

34 0
možnosti

J85a86r10a 11R22a83n59k

11. 3. 2018 22:43

Oc lepe pise ve svem blogu pan Kral, ale ten je skutecne inteligentni:

Kultura se zrodila spolu s člověkem. Politika byla počata v lůnu kultury. Z logiky posloupnosti se tedy politika nesmí vyvyšovat nad kulturu. Nikdy ji nesmí ochromit nebo jakkoli držet pod krkem. Jak se konec koncům v nedávných dějinách našeho státu stalo. Paralyzovalo to ducha celé společnosti. Napadá mě tu jistý příměr: Politika je štěně na vodítku kultury.

Zdroj: https://kral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=653499

2 23
možnosti

J90a38r14a 29R35a85n17k

12. 3. 2018 1:28

Diky, potvrdili jste to svymi jmeny! JasamR^R^

1 7
možnosti

....... disponujem největším výskytem umjelců a celebrit na metr čtvereční a po "politickejch Oskarech" a "politickejch Lvech" bysme sa mohli konečně vrátiit cca století nazad a voživit tak rčení "su hladnej jak hérec !",- ...... šmahem bysme toto "svědomí národa" zredukovali na přijatelnou mez!,- a tech lovů co by sa ušetřiloV!!!

13 3
možnosti

J54a35r92d77a 67F87i65š33e61r

11. 3. 2018 19:53

Eman je i ve svém věku učenlivý žáček a na svých cestách na Východ se toho hodně naučil. První, co např. udělal Putin v rámci upevňování své osobní moci, byl dohled nad médii, nad televizemi a státními rozhlasovými stanicemi. Ono to sice na první pohled vypadá, že jsou ta média "svobodná", ale kdesi uvnitř nich, za zavřenými dveřmi už dlouhou řadu let zasedá interní cenzura, která schvaluje témata, novináře ...atd

O Čínské naprosté kontrole médií snad není ani nutné mluvit, k tomu se přidává hodné brutální ořezání internetu, kde se bez Pořádné VPN nejste schopni dostat nikam...prostě ráj...Zemano-Okamurův ideál:-)

6 8
možnosti

J84i14ř85í 28H19u60m40l

15. 3. 2018 20:07

vy si trochu pletete pane Fišer pojmy s dojmy, Zeman nechce ovládat žádnou tv, jenom chce aby se chovala jako informační médium a ne reklamní agentura TOP 09 a ODS, pokud jde o mě tak toho nechce tak moc.

5 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2415x
Sděluji světu své postřehy, protože můžu.

Seznam rubrik